GRUNNET FORTSATTE REISERESTRIKSJONER MELLOM SVERIGE OG NORGE SER VI OSS DESSVERRE NØDT TIL Å AVLYSE ARRANGEMENTET.

I år er det 200 år siden en av Sveriges gjennom tidene mest feirede operastjerner, Jenny Lind, ble født. For å markere jubileet byr Voksenåsen, i samarbeid med Kungliga Operan i Stockholm, på en times forestilling om Jenny Linds liv.

Født i Stockholm 1820 fikk Jenny Lind sin utdanning ved Operans elevskole. Hennes dydige fremtoning speilet tidens kvinneideal, og bidro til en kometkarriere både i Sverige og internasjonalt. Men til forskjell fra mange andre kvinner i Jenny Linds samtid hadde hun selv stor kontroll og innflytelse over egen karriere og voksende formue. Sin gode økonomi brukte hun i stor utstrekning til filantropi innen sykepleie og utdanning.

Forestillingen viser hvordan det var å være operasanger i midten av 1800-tallet, hvordan den unge Jenny Linds liv formet seg, hvordan hun låt, og hvordan hun påvirket operahistorien.

Forestillingen er 1 time og grunnet smittevern er antallet plasser begrenset til 35.

Pris kr. 200,- per person.

Før og etter forestillingen er det også mulighet for å spise vår hjemmelagde pizza. Denne kan forhåndsbestilles ved kjøp av billett og serveres da etter forestillingen, kl. 19.15.

Medvirkende

Kine Sandtrøen, sopran

Inese Klotina, klaver

Katarina Aronsson, dramaturg