I år er det 200 år siden en av Sveriges gjennom tidene mest feirede operastjerner, Jenny Lind, ble født. For å markere jubileet byr Voksenåsen, i samarbeid med Kungliga Operan i Stockholm, på en times forestilling om Jenny Linds liv.

Født i Stockholm 1820 fikk Jenny Lind sin utdanning ved Operans elevskole. Hennes dydige fremtoning speilet tidens kvinneideal, og bidro til en kometkarriere både i Sverige og internasjonalt. Men til forskjell fra mange andre kvinner i Jenny Linds samtid hadde hun selv stor kontroll og innflytelse over egen karriere og voksende formue. Sin gode økonomi brukte hun i stor utstrekning til filantropi innen sykepleie og utdanning.

Forestillingen viser hvordan det var å være operasanger i midten av 1800-tallet, hvordan den unge Jenny Linds liv formet seg, hvordan hun låt, og hvordan hun påvirket operahistorien.

Forestillingen er 1 time og grunnet smittevern er antallet plasser begrenset til 35.

Pris kr. 200,- per person.

Før og etter forestillingen er det også mulighet for å spise vår hjemmelagde pizza. Denne kan forhåndsbestilles ved kjøp av billett og serveres da etter forestillingen, kl. 19.15.

Medvirkende

Kine Sandtrøen, sopran

Inese Klotina, klaver

Katarina Aronsson, dramaturg 

Kjøp billett her