Voksenåsen har gleden av å være partner med Norsk stemmepedagogisk forum og hjelper til med deres 35 års jubileumsseminar. Den 25. -26. mars inviterer Norsk stemmepedagogisk både medlemmer og andre «stemme-arbeidere» til kurs på Voksenåsen.

Programmet består av mesterklasser og workshops med blant annet Anders Edenroth, Bo Rosenkull, Idil Alpsoy og Naja Månson.

Anders Edenroth er kjent som en av stifterne av den verdensberømte og prisbelønte vokalgruppen «The Real Group». Han har turnert kloden rundt med dette ensemblet som også har over 20 plateutgivelser bak seg. I mars tar han med seg litt av «The Real group magic» til Voksenåsen, der han vil holde en masterclass, og arbeide med vokalkvintetten Philomela Group. Enten du arbeider som dirigent, solistisk med sang, eller synger i ulike former for kor/ensembler vil du ha stort utbytte av et møte med Anders Edenroth!

Bo er professor i sang, sangmetodikk og scenisk gestaltning ved henholdsvis Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolan för scen och musik – «Artisten» – i Göteborg, der han underviser både opera- og musikkteaterstudenter. Bo vil i dette kurset lære deltakerne mer om Laban/Malmgren-teknikken. Laban/Malmgren-teknikken er særegen for utdanningene ved «Artisten» enten man studerer opera, musikkteater eller skuespillerfag, baserer seg på den svenske danseren og pedagogen Yat Malmgrens metode for karakterutvikling som videreutvikling av Rudolf Labans bevegelsesteori.

Naja Månson og Idil Alpsoy leder oss gjennom den praktiske workshop’en «SingingBody». Her er alle aktive deltakere, og du vil både få essensiell viten om fysiologi, og konkrete praktiske redskaper som har avgjørende effekt på instrumentet ditt. Sammen vil de to gjennom avspenning og trening, optimere vår bevissthet om egen tunge, og hvordan denne bevisstheten påvirker så vel tale – som sangstemmene våre. Vi får lære hvordan henholdsvis trening og bevisstgjøring motvirker stemmetretthet, tungerotspenninger, utydelig tekst, uhensiktsmessig vibrato mm., og ikke minst hvordan vi forbedrer støtten og optimaliserer stemmens egalitet og volum.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen på seminar, og du kan melde deg på her.

Meld deg på her