Konsert på Voksenåsen, Einar Gerhardsen-salen

lørdag 18. mars 2023 kl. 16.00

 

I Norge og Sverige er vi heldige; vi har mye urørt natur, og vi har fred. Vi har lyse sommernetter og vi har snødekte vintre. Vi setter stor pris på lyset. Og vi har en levende korkultur. Mye tar vi som en selvfølge. Men ingenting varer evig. Nettopp nå trenger vi sanger om håp og kjærlighet, om fred og urørt natur.

Vi er glad i Sverige og i det svenske språket. Svenske sanger har vært en selvfølgelig del av repertoaret for norske kor i lang tid. For 5 år siden hadde koret en uforglemmelig tur til Gotland hvor vi sang både norsk og svensk.

Nå på Voksenåsen; perfekte omgivelser for å feire godt naboskap; felles kulturarv, nærhet til skogen, den rene naturen og ikke minst: den løfterike tonen i samklang!

Repertoaret består av norsk og svensk musikk fordelt på to avdelinger; I den første finner vi hovedsakelig originale korverk, noen klassiske, og noen nyere. Her er det meste a cappella. Den andre avdelingen er en samling av noen av våre to lands mest skattede visediktere. Sverige har en sterkere visetradisjon enn Norge, derfor flest svenske viser.

Noen av sangene har et svensk/norsk samarbeid når det kommer til tekst, musikk og arrangement.

 

Billetter kr 250 bestilles her

Book