Bli med oss inn i skogen sammen med forfatter og biolog Mikkel Soya Bølstad

På sosiale medier deles bilder av monotone granplantasjer med emneknagger som #gammelskog og #urskog. I reklamekampanjer dukker det opp bilder av smilende mennesker som telter i tette, livløse granplantasjer. Har den ordentlige gammelskogen blitt så sjelden at vi ikke lenger vet hvordan den ser ut? Og hva betyr det i så fall for vår evne og vilje til å ta vare på de få restene vi har igjen med ordentlig gammelskog – og de mange artene som er avhengig av den?

 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Husk klær etter vær og gode sko. Etter foredrag går vi sammen ut på oppdagelsesferd i urskogen som er nabo med Voksenåsen.

 

NB! I forbindelse med koronautbruddet vurderes gjennomføring av arrangementet fortløpende basert på restriksjoner og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

 

Bokbäck  Bekken er skogens kilde til liv og næring. Den gjør at skogen vokser og bekken finner alltid en måte å ta seg frem, selv om terrenget er ulendt. Bekken er alltid i rørelse og det fylles på med ferskt vann. Litteraturen på Voksenåsen, påfyll for sjelen.

 

Om Mikkel Soya Bølstad

Mikkel Soya Bølstad er biolog, forfatter og profesjonell uteligger og har brenner for formidling av natur, miljø og friluftsliv. Han har skrevet fire bøker, frilanser for A-magasinet og andre publikasjoner og holder jevnlig foredrag. Gleden ved å være ute går som en rød tråd gjennom hans arbeider – ofte med fokus på kortreist, bærekraftig friluftsliv. I hans nyeste bok «I skogens dype, stille ro. Jakten på den norske urskogen» setter han fokus på hvordan skogene våre er i ferd med å endre seg og hva det betyr både for friluftsliv og for mylderet av arter som er avhengig av ordentlig skog.

Foto: Mikkel Soya Bølstad
Foto: Mikkel Soya Bølstad
Forfattermøtet er en del av Voksenåsens kurs i nabospråk tilpasset skandinaviske deltakere. Kurs i nabospråk gis som:
  • Kurs for lærerstudenter fra svenske universitet og høgskoler. Et språkbad med forelesninger på norsk om språk, kultur, didaktikk, som en del av kursplanen ved hjemmeuniversitetet.
  • Kurs for lærerstudenter eller formidlere fra Norden. I stort samme innhold som kurs for svenske lærerstudenter, men tilpasset bakgrunn og norsk språkforståelse. Utvikles i samarbeid med De nordiske perler og Nordisk ministerråd.
For mer informasjon send oss gjerne en e-post.