Kom og møt fire svenske forfattere på Litteraturhuset

I løpet av høsten og inn i 2021 vil Voksenåsen være med på bidra til den nordiske litteraturutvekslingen gjennom et antall arrangementer under fanen Bokbäck 

Først ut er en nordisk forfattersamling som starter med et åpent arrangement på Litteraturhuset. Her presenteres fire svenske forfattere med en stor lesekrets i Sverige. Felles for de fire er at de ikke er blitt oversatt til norsk.

Kom og hør de i samtale og finn din favoritt. Tid og program for arrangementet oppdateres fortløpende.

Jessica Bab Bonde: Vi kommer snart hem igen

En bok som i serieform forteller seks menneskers vitnemål om Forintelsen.

Ingrid Carlberg: Nobel – den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris

Den komplette bok om Alfred Nobel. Mannen som tjente en formue på sprengstoff, skrev poesi i skjul og drømte om fred på jorden.

Johan Ehn: Hästpojkarna

En bok som utspiller seg i 20-tallets Tsjekkoslovakia og nåtidens Stockholm. En bok om vennskap, ondskap, kjærlighet og sorg.

Kayo Mpoyi: Mai betyder vatten

En fortelling om hvordan en jente blir til. En jente med en hemmelighet, en mamma med mystiske linjer på kroppen og en pappa som er døden et liv skyldig.

 

Bokbäck  Bekken er skogens kilde til liv og næring. Den gjør at skogen vokser og bekken finner alltid en måte å ta seg frem, selv om terrenget er ulendt. Bekken er alltid i rørelse og det fylles på med ferskt vann. Litteraturen på Voksenåsen, påfyll for sjelen.

 

Bokbäck inngår i et større nordisk samarbeidsprosjekt Översättare som broar som arrangeres med støtte fra Nordisk kulturfond, Nordplus og Sveriges kulturråd.