Voksenåsens Sommerakademi er et tilbud for de aller fremste musikktalentene i Norge og Norden. Nå drar noen utvalgte kvartetter fra Sommerakademiets Kammermusikk-kurs på turne så langt nord det bare er mulig, for å spille på Artic Chamber Music Festival på Svalbard.

Novo Quartet, fra Voksenåsens kammermusikkurs, reiser og spiller på festivalen onsdag 17. og torsdag 18 februar.

Med på reisen nordover er også kunstnerisk leder og professor Peter Herresthal, kammermusikkmentor og professor Tim Fredriksen og komponistmentor – og stjerne – Missy Mazzoli.

Turneen er en del av 25-års jubileet av Voksenåsen Sommerakademi. I jubileumsåret utvikles to nye akademier på Voksenåsen, et komponist- og et kammerakademi. Dette er en satsing som er mulig takk være støtte fra Dextra og Furestiftelsen.

Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige og driver kontaktskapende virksomhet mellom Sverige og Norge innen samfunnsliv, språk og kultur med et særlig fokus på barn og unge.

Voksenåsen Sommerakademi
Ved å tilby undervisning fra noen av verdens ledende pedagoger har man oppnådd et skyhøyt nivå og svært store søkertall. I en unik atmosfære med natur, utsikt, god mat og ro har man gjennom 24 år bygget kurset sammen med de kunstneriske lederne og er i dag et av Nord-Europas viktigste kurssteder.

Sommerakademiet er et miljø der det blir mulig å møte de beste unge talentene, se dem, høre dem, og følge deres utvikling. Kunstneriske ledere er Peter Herresthal, Randi Stene og Andreas Sundén og Sommerakademiet drives i samarbeid med Norges musikkhøgskole, Kungliga Musikhögskolan, Royal College of Music i London og Musikhögskolan Ingesund. Akademiet støttes også økonomisk av Sparebankstiftelsen Dextra og Svensk-Norska Samarbetsfonden.