Målet med nasjonalgavens ideelle programvirksomhet er å fremme nordisk samhold og samfunnsforståelse gjennom arrangementer innen kultur, samfunn og språk. De tar form som konferanser, konserter, utstillinger, foredrag og kurs, som det årlige Sommerakademiet for 200 musikkstudenter fra 30 land. Vi har også en podkast med innhold fra den idelle programvirksomheten. Du finner Voksenåsenpodden på Spotify, Apple podcast og Acast, eller der du lytter til podkaster.

Stedets unike atmosfære er en opplagt møteplass for svenske, norske og nordiske miljøer, og nasjonalgavens Senter for svensk-norsk samarbeid søker kontinuerlig samarbeid med nye aktører.

Deltakere i aktivitet hos Voksenåsen Utekonsert på Voksenåsen Mann og dame på benk ute Cellospiller Sangeleksjoner av Susanna Eken Damer spiller harpe på et arrangement hos Voksenåsen Konsert Voksenåsen Orkester Gjester på Voksenåsen Konsert hos Voksenåsen Korkonsert hos Voksenåsen Møtedeltakere i samtale Konferansegjester inne hos Voksenåsen Midtsommerfeiring på Voksenåsen Maistang og det svenske flagget Festdeltakere på midtsommerfeiring Mann og dame på benk ute Gjester ankommer Voksenåsen