Ny salgsdirektør på Voksenåsen

 

Den 01. oktober trådte Nina Brixler inn i rollen som salgsdirektør på Voksenåsen Hotell. Nina bringer med seg 20 års erfaring fra salg, ledelse, kundekommunikasjon og utviklingsstrategi, og hun har en imponerende bakgrunn fra blant annet Norefjell Resort og Norwegian.Hennes dype forståelse for bransjen vil være uvurderlig for Voksenåsens videre vekst og suksess.

– Det er med stor glede vi ønsker Nina velkommen ombord. Med hennes erfaring og engasjement er vi overbevist om at vi vil nå nye høyder og levere unike gjesteopplevelser på Voksenåsen med sine fantastiske rammer, sier Silje Jørgensen, hotelldirektør på Voksenåsen.  

Nina vil ha en sentral posisjon for å drive Voksenåsens salgsstrategi, forsterke relasjonene med eksisterende kunder og partnere, identifisere og utvikle nye forretningsmuligheter, samt sikre bærekraftig vekst og økt markedsandel. Hennes ledelse og solide erfaring vil være uvurderlig for å navigere i markedets dynamikk og de muligheter som kommer.  

– Med sin unike beliggenhet på toppen av Oslo, og med en solid og imponerende historie, er jeg både stolt, ydmyk og veldig glad for å bli en del av teamet på Voksenåsen. Jeg ser frem til å ønske både nye og tidligere gjester hjertelig velkommen, og til å være med å skape uforglemmelige og minnerike opplevelser, både på det sosiale og faglige plan på dette fantastiske stedet, sier Nina Brixler.  

 


Silje Jørgensen er ny hotelldirektør på Voksenåsen

Den 1. september tar Silje Jørgensen over som ny hotelldirektør på Voksenåsen hotell.

Med solid erfaring fra ulike roller innen hotelldrift og Facility Management-tjenester, har Silje bygget opp en imponerende kompetanseportefølje. Hun kommer sist fra stillingen som Head of Operations – Camps i Compass Group og før det som hotelldirektør for Grand hotell Gøvik.

–Jeg er ydmyk og beæret over å trå inn i rollen som hotelldirektør for Voksenåsen. Jeg ser med spenning frem til å bygge videre på hotellets solide historie og identitet. Sammen med teamet, skal vi fortsette reisen mot enda større høyder og suksess for Voksenåsen og alle parter involvert. Og jeg gleder meg stort til denne reisen, sier Silje Jørgensen.

– Jeg er veldig glad for at Silje har takket ja til å bli vår nye hotelldirektør. Med henne får vi en dyktig leder som ser potensialet og som har sterk driv og gjennomføringskraft. Jeg ser frem til å sammen med henne og resten av staben, få fortsette å utvikle Voksenåsen som en kvalitetsdestinasjon, sier Maria af Klinteberg Herresthal, administrerende direktør i Voksenåsen AS

Voksenåsens ledelse vil dermed bestå av: Maria af Klinteberg Herresthal, administrerende direktør, Silje Jørgensen, hotelldirektør og Anna Florén, Programdirektør.

Styret utsees av den svenske regjeringen og består av styreleder Lena Ek og styremedlemmene Johanna Danielsson, Espen Daae, Anna Sjöström Douagi, Jan Gulliksen, Niels Righolt og Knut Storberget.

 


Fremtidsstrateg blir nytt styremedlem i Voksenåsen AS

På generalforsamlingen i Voksenåsen AS 22. mai ble Johanna Danielsson valgt inn som nytt styremedlem, mens styreleder Lena Ek og styremedlemmene Knut Storberget, Anna Sjöström Douagi, Espen Daae, Jan Gulliksen, Niels Righolt, Lubna Jaffery ble gjenvalgt.

Johanna Danielsson er fremtidsstrateg og administrerende direktør i strategi- og analyseselskapet Kairos Future. Hun har mer enn 20 års internasjonal erfaring innen forskning og rådgivning, en mastergrad fra Universitetet i Kiel og er sertifisert ledelseskonsulent. Johanna er medlem av World Tourism Organization (UNWTO) Panel of Tourism Experts, det europeiske forskningsnettverket Tourist Research Center (TRC) og det vitenskapelige rådet til det tyske forskningsinstituttet N.I.T.

– Jag tackar för förtroendet att få ta aktiv del i styrelsearbetet på en så värdefull institution som Voksenåsen. Det är en fantastiskt fin anläggning med en uppgift utöver det vanliga – en mötesplats för meningsfullt utbyte och vårdande av relationer mellan två grannländer. I det rådande omvärldsläget är detta viktigare än på länge. Ser fram emot samarbetet i styrelsen och med Voksenåsens fina team, sier Johanna Danielsson.


Den svenske regjeringen vedtok 16. mars å styrke vilkårene for Hågkomstresor for svenske skoleklasser, til minneplasser for Holocaust i Norge

foto: Henrik Hansson.
foto: Henrik Hansson.

Den svenske regjeringen har besluttet å bevilge midler til å gjennomføre og fremme Hågkomstresor for svenske skoleklasser til minneplasser for Holocaust.

Hågkomstresor og pedagogiske innsatser knyttet til disse gjennomføres av den svenske komiteen mot antisemittisme, Voksenåsen Kultursenter og Forum för levande historie.

Voksenåsen driver arbeidet med Hågkomstresor for svenske skoleklasser til minneplasser for Holocaust i Norge.

Midler til Voksenåsen gjør at flere skoleelever og skoleansatte kan ta del av pedagogisk innsats og besøke minneplasser for Holocaust i Norge.

Hågkomstresor til Norge er reiser til autentiske minneplasser for nazismens ofre i Norge, først og fremst i Oslo. Formålet med reisene er å reflektere over demokrati, toleranse og personlig ansvar, samt å sette disse utfordringene i en moderne kontekst – med utgangspunkt i historien.

Reisene er utviklet av Voksenåsen Kultursenter og Forum for levende historie som et ledd i et statlig oppdrag for å systematisere og tilrettelegge for reiser til minneplasser for nazismens ofre.

– På Voksenåsen er vi takknemlige for regjeringens vedtak, som gjør at vi kan fortsette å arrangere turer for alle skoleklassene som ønsker å studere disse spørsmålene med utgangspunkt i norske minnesteder, sier Voksenåsens programdirektør, Anna Florén.

Hågkomstresor til Norge er ikke bare praktisk enkle å gjennomføre og klimasmarte, de betyr også en følelse av nærhet og en mulighet til å undersøke Sveriges rolle samtidig som vi problematiserer vårt eget og det kollektive ansvaret.

Mer informasjon om turene finnes på www.hagkomstresor.org

 

 

Maria af Klinteberg Herresthal får forlenget åremål på Voksenåsen

Maria af Klinteberg Herresthal

Styret i Voksenåsen AS gir Maria af Klinteberg Herresthal et nytt åremål på syv år. Hun har dermed kontrakt på Voksenåsen frem til den 1. august 2029.

Maria af Klinteberg Herresthal har i sitt første åremål ledet Voksenåsen gjennom en stor omstillingsprosess, i en krevende periode med pandemi og nedstenginger.

Styret er svært fornøyd med måten hun har balansert det ideelle og kommersielle oppdraget på. Økonomien er i balanse og organisatorisk skjer det også en god utvikling, sier styreleder Lena Ek.

Hotellvirksomheten tiltrekker seg i økende grad gjester som ønsker å benytte seg av de unike aktivitet- og treningsmulighetene i området, og Voksenåsen ble nylig Norges første offisielle Vasalopp-senter.

Med sin brede erfaring fra kulturfeltet, har Herresthal bidratt til at Kultursentret med det ideelle oppdraget har fått en større plass og en tydeligere profil. Tildelingen av 2022 års stipend fra Micael Bindefelds stiftelse til minne av förintelsen (Holocaust) til Voksenåsens programsjef bekreftet dette.

Voksenåsens kunstsamling og bygningens kulturhistoriske verdi har også fått et forsterket fokus gjennom nært samarbeid med Statens konstråd og Statens fastighetsverk.

 

For mer informasjon kontakt kommunikasjonsrådgiver

Hanne Marit Tobiassen

Mail: hannemarit@nordest.no

Mobil: 41659214

 

Voksenåsen ble innviet i 1960 og er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for den humanitære hjelpen under andre verdenskrig. Voksenåsen er et norsk aksjeselskap heleid av den svenske stat gjennom Kulturdepartementet og drives som både hotell og som kultursenter for svensk-norsk samarbeid.

I sentrum for Voksenåsens virksomhet står møtet mellom mennesker. Hotellet tilbyr unike møterom og selskapslokaler for enhver anledning og Kultursenteret skaper kurs og arrangementer med barn, ungdom og unge voksne som hovedmålgruppe.

Maria af Klinteberg Herresthal (født 1966) er en svensk operadramaturg og kulturleder. Hun har bak seg studier i språk og musikk fra Norges musikkhøgskole og universitet i Norge, Sverige og Italia. Hun har også arbeidet som oversetter og sangpedagog og var med å bygge opp radiokanalen NRK Klassisk. Hun ledet dramaturgiatet ved Den Norske Opera & Ballett, før hun i 2009 ble formidlingssjef med ansvar for en avdeling som blant annet markerte seg ved å vinne The International Opera Award 2015 i kategorien «Accessibility». Hun er siden 2016 ansatt i et åremål som administrerende direktør for Nasjonalgaven Voksenåsen. Åremålet var i utgangspunktet frem til 2022. Nå er det forlenget til 2029.